Cuketová-paradajková zmes do pohárov: Taká geniálna, že ju dávame na hrianky aj do gulášu – chuť fantastická!

Mám veľmi rada tento recept, pretože ide o univerzálnu omáčku. Hodí sa pod mäso, na cestoviny, na hrianky, chlebíky  a my ju dávame aj do gulášu. Podľa chuti môžete pridať štipľavú papriku, alebo korenie, ktoré máte radi. 

Mám veľmi rada tento recept, pretože ide o univerzálnu omáčku. Hodí sa pod mäso, na cestoviny, na hrianky, chlebíky  a my ju dávame aj do gulášu. Podľa chuti môžete pridať štipľavú papriku, alebo korenie, ktoré máte radi.

Potrebujeme:

1,5 kg  cuketa

6 ks cibuľa

6 strúčikov cesnak

6 PL sójová omáčka

1 PL paprika červená mletá sladká

...

1 PL (možno vynechať) zázvor mletý

4 ks veľké paradajky

kečup, soľ, olej

Postup:

Zeleninu očistíme, nakrájame a pomelieme v mlynčeku na mäso. Rajčiny môžeme ošúpať, ak vám šupka nevadí, nakrájajte nadrobno aj so šupkou.

Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno.

Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)