plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútková cuketová omáčka s bambinom a kyslou smotanou: Mamičky, toto pripravíte za 10-minút a deti to doslova milujú!

Výborný nápad na obed, ktorý je extra rýchly a veľmi chutný. Stačí vám pár minút a jedlo je hotové!

Výborný nápad na obed, ktorý je extra rýchly a veľmi chutný.

 

 

Stačí vám pár minút a jedlo je hotové!

Potrebujeme.

Cestoviny podľa chuti alebo halušky uvarené podľa návodu

3 stredné cukety

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

olivový olej

50 g strúhaného syra

1 bambino (alebo iný tavený syr v črievku)

Kyslú smotanu na zjemnenie (množstvo podľa chuti, dala som ¾ téglika, dá sa použiť aj sladká smotana, prípadne aj šľahačková)

Na ochutenie :

 

 

zeleninový bujón bez glutamanu

soľ

bazalka

oregano

Postup:

Cukety umyte a nastrúhame – ja som cuketu ošúpala, kedže som mala staršiu zeleninu.

 

 

Ak je čerstvá, šúpať netreba – omáčka bude zelenkavá.

Na olivovom oleji orestujte nakrájanú cibuľu, do sklovita, pridáme cuketu a restujeme, kým cuketa nezmäkne.

Mladá cuketa pustí veľa šťavy, ak je šťavy málo, môžete pridať trochu vody, alebo vývaru.

 

 

Pridáme zeleninový bujón (bez glutamátu) a koreniny podľa chuti.

Ku koncu pridáme pridáme pretlačený strúčik cesnaku.

Pridáme aj syr a bambino – rozpustíme.

 

 

Nakoniec vmiešame kyslú smotanu (alebo sladkú) a môžeme rozmixovať alebo nechať len tak.

Do omáčky pridáme cestoviny, premiešame a môžeme pridať aj kúsky kuracej šunky, alebo kuracie mäsko.

Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

 

Ide o veľmi univerzálny recept, môžete pridať aj viac druhov syra, maslo, alebo experimentovať s koreninami.

Veľmi dobre v omáčke chutí muškátový oriešok.

Je to na vás, stačí ochutnávať a doladiť podľa svojej chute.

 

 

My máme najradšej verziu s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Žanetka

foto: reprofoto kochbar

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes