plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná cuketová nátierka s cesnakom: Ochutnala som ju minulé leto a nič sa na ňu nechytá – robím LEN v najväčšej mise, ktorú doma máme!

Túto cuketovú nátierku robím vždy keď je sezóna cukety.

 

 

Je veľmi jednoduchá na prípravu a veľmi veľmi chutná.

Každý si ju môže doladiť podľa svojho vkusu a chuti. Je naozaj vynikajúca.

Potrebujeme:

3 strúčiky cesnaku

Voda

Vaječný žĺtok uvarený natvrdo

1 lyžica kyslej smotany, prípadne domácej majonézy bez oleja

2 polievkové lyžice horčice

3 veľké cukety

Soľ podľa chuti

140 g tučného bieleho jogurtu

Príprava:

 

 

Cuketu ošúpeme.

Prekrojíme na polovicu.

Vyberieme zvnútra semienka.

 

 

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Vodu dáme variť so soľou.

Keď zovrie, pridáme cuketu.

 

 

Necháme na mierom ohni, kým cuketa nezmäkne.

Stačí naozaj len pár minút.

 

 

Potom scedíme.

Prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť.

 

 

Vajce uvaríme natvrdo.

Ošúpeme a vyberieme žĺtok.

V miske zmiešame uvarený žĺtok s jogurtom, pretlačeným cesnakom, majonézou.

 

 

Môžeme pridať aj citrónovú šťavu.

Zmiešame s uvarenou, scedenou cuketou.

Nakoniec už len dochutíme soľou a korením.

 

 

Podávame s čerstvým pečivom.

Ja zvyknem do nátierky vmiešať aj nadrobno nasekanú pažítku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes