Túto nátierku z CUKETY som vyskúšal v reštaurácii a je famózna: Nič sa na ňu nechytá, vyskúšajte ju hneď!

Vynikajúci recept z cukety, cesnaku a orechov. Ide o neskutočne lahodný a pritom jednoduchý recept.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 malé cukety (asi 400 g)

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľa

2 lyžice olivového oleja

1/2 paradajky

4 lyžice taveného syra

3 lyžice mandľových vločiek

2 polievkové lyžice pistácií

1 lyžička údenej papriky

6 lístkov bazalky

50 g parmezánu (1/4 šálky)

Postup:

Z cukety odrežeme konce.

Nakrájame na drobné kúsky.

Očistíme si aj strúčiky cesnaku.

Cibuľu očistíme a nakrájame na kúsky.

Do zapekacej misy dáme cuketu, cesnak aj cibuľu a pokvapkáme olejom.

Dáme piecť do vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme 25 minút.

Upečenú zeleninu dáme do mixéra.

Pridáme nakrájanú paradajku.

Teraz pridáme aj mandľové lupienky a pistácie.

Dochutíme údenou paprikou.

Nakoniec do misky pridáme aj lístky bazalky.

A syr.

Všetko spolu rozmixujeme.

Používame s pečivom, je to fantastická pochúťka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: