plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto cuketová POLIEVKA je zabudnutý poklad! Už ste niekedy predtým jedli takú dobrú polievku?

Tento recept je zabudnutý poklad.

 

 

Nikto si nemyslel, že táto delikátna polievka je pripravená z cukety. Ak máte žalúdočné kŕče, táto polievka je výbornou alternatívou, ktorú môžete vyskúšať.

Táto polievka dokáže žalúdok upokojiť, nezaťaží organizmus a je naozaj fantastická.

Moje deti túto polievku milujú asi najviac, našli sme ju na kanáli Zdravé recepty.

Potrebujeme:

2 cukety

1 cibuľa

2 mrkvy

2 zemiaky

maslo

olej

Soľ

Čierne korenie

200 ml šľahačkovej smotany

1 liter zeleninového vývaru (alebo liter vody s 2 kockami bujónu)

1 čili paprička

3 strúčiky cesnaku

Petržlenová vňať

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

 

 

V hrnci si rozpustíme kúsok masla.

Orestujeme na ňom cibuľku.

Keď je cibuľa zlatistá, pridáme na plátky nakrájaný cesnak – všetko spolu orestujeme.

 

 

Mrkvu si očistíme a nakrájame na drobno.

Zemiaky si rovnako očistíme a nakrájame.

Zeleninu pridáme k cibuli a cesnaku v hrnci, dobre premiešame.

 

 

Necháme restovať a pripravíme si cuketu.

Mladú cuketu netreba šúpať, stačí len nakrájať na kúsky.

Cuketu pridáme do hrnca a premiešame.

 

 

Teraz zalejeme horúcim vývarom.

privedieme k varu.

Pripravíme si pálivú papričku.

Vyberieme semienka a nakrájame nadrobno.

Pridáme do polievky.

 

 

Prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút variť.

Potom zložíme z plameňa a dobre rozmixujeme.

Pridáme smotanu a premiešame.

 

 

Teraz polievku dochutíme soľou a korením.

Premiešame a opäť preložíme na plameň.

Privedieme do varu – vďaka tomu sa chute krásne prepoja.

 

 

Zložíme z plameňa.

Pridáme najemno nasekaný petržlen a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes