plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketová kapusta na zimu: Ak máte veľa cukety a neviete čo s ňou, urobte si pár pohárov, vrelo odporúčam!

Môj každoročný zavárací maratón sa začína vždy cuketou. Na sladké zaváraniny u nás doma príliš nie sme, no táto pochúťka ide u nás doslova na dračku!

Potrebujeme:

3 kg mladej cukety

6 cibúľ

150 ml octu

50 g Deka

50 g kr. cukru

2 lyžice celého kmínu (voliteľné)

Postup:

Cuketu umyjeme, ošúpeme, zbavíme mäkkého jadra a nastrúhame. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Všetky prísady zmiešame vo väčšej nádobe a dobre premiešame. Necháme 1-2 hodiny stáť a potom opäť premiešame. Zmes jednoducho navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie a pri teplote 85-90 stupňov zavárame asi 10 minút. Potom vyberieme, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. Podávame ako prílohu, ako základ do omáčok, prívarkov alebo aj do polievok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Katka V.

Najlepšie recepty na dnes