plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacka cuketová baba – najlepšia na svete: Milujú ju aj najväčší mäsožravci!

Geniálny letný obed, robím ho aj dvakrát za týždeň. Dá sa obmieňať na milión spôsobov, môžete napríklad pridať mleté mäso,kuracie mäso, alebo pripraviť verziu celkom bez mäska. Navyše, je to perfektný spôsob, ako zužitkovať zvyšky z chladničky. 

Geniálny letný obed, robím ho aj dvakrát za týždeň. Dá sa obmieňať na milión spôsobov, môžete napríklad pridať mleté mäso,kuracie mäso, alebo pripraviť verziu celkom bez mäska. Navyše, je to perfektný spôsob, ako zužitkovať zvyšky z chladničky. Recept poznáme ako sedliacka cuketová baba.

Potrebujeme:

2 menšie cukety (asi 500-600g)

150 g mäska čo chladnička dala (ja som dala klobásku a šunku)

150 – 200 g údeného syra (alebo pokojne aj obyčajný eidam)

2 väčšie vajcia alebo 3 menšie

4 strúčiky cesnaku

Koreniny podľa chuti, alebo čerstvé bylinky (majoránka, oreáno, rasca…)

1-2 lyžice kyslej smotany – voliteľné

1/2 bal. prášok kypriaci

Soľ a korenie podľa chuti

1 šálka strúhanky

Olej

Postup:

Na veľkom strúhadle si nastrúhame do veľkej misy celú cuketu. Pridáme nastrúhaný syr, smotanu a údeniny nakrájané nadrobno. Pridáme čerstvé nasekané bylinky alebo sušené bylinky podľa chuti. Pridáme aj vajcia, strúhanku (trošku odložíme na vysypanie plechu), pretlačený cesnak, kypriaci prášok, soľ a čierne korenie podľa chuti. Rozmiešame a naložíme do vyššieho plechu, ktorý sme si predtým vymastili olejom a vysypali troškou strúhanky. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov pol hodinu. Ale pre istotu aj kontrolujeme, či je krásne upečená.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Inšpirovala som sa týmto receptom na Vareche :-)

Miška T.

Najlepšie recepty na dnes