Vynikajúca príloha alebo pečená pochúťka k večernému filmu.
Nech už si pripravíte túto dobrotu na akúkoľvek príležitosť, bude sa len tak zalizovať.
Ak chcete skúsiť niečo iné, ako zemiaky alebo ryžu, je to ideálna letná príloha.
Za mňa najlepší spôsob, ako využiť letnú úrodu cuketu.
Okrem syra môžete vyskúšať aj šunku, paradajkovú omáčku alebo iné suroviny na oblohu.
Potrebujeme:
1 cuketu
70 g strúhaného syra
100 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
Soľ a čierne mleté korenie
Kôpor
Petržlenovú vňať
Voliteľné:
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Šunka
Paradajková omáčka
Postup:
Cuketu umyjeme.
Ak je nová, nemusíme ju ani šúpať.
Nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm.
Pripravíme si suroviny na oblohu:
V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
Pridáme z smotane spolu s pretlačeným strúčikom cesnaku.
Všetko dobre premiešame.
Bylinky nakrájame nadrobno.
Ja používam petržlenový vňať alebo kôpor. Použiť však môžete aj iné bylinky podľa chuti.
Kúsky cukety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme smotanovo-cesnakovou zmesou.
Teraz už len dáme piecť do vyhriatej rúry.
Ak chcete, môžete potrieť paradajkovou pastou.
Teraz stačí uložiť šunku a posypať syrom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Čas pečenia je približne 20 minút, ale treba sledovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)