plny-hrniec_transparent_negativ.png

CHRUMKAVÁ a rýchla cuketka s cesnakom: Naučte sa tento trik a pri obaľovaní si už NIKDY nezašpiníte ruky!

Výborný tip na chrumkavú cuketu, ktorú pripravíte bez toho, aby ste si ušpinili ruky.

 

 

Tento recept na cuketu s exotickým nádychom si zamilujete.

Skvelý recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

cuketa 3 ks

múka hladká 3 lyžice

kukuričný škrob 2 lyžice

vajcia 3 ks (dosť a 2 ks)

rastlinný olej na vyprážanie

Ďalej:

strúčik cesnaku

sójová omáčka 100 ml

sezam 1-2 lyžice

nechajte 15-20 minút

z času na čas premiešať

Postup:

Cuketu si dobre umyjeme.

 

 

Nešúpeme, ale vidličkou urobíme na povrchu hlboké ryhy.

Odkrojíme konce.

 

 

Prekrojíme na polovicu a nakrájame na kúsky.

Cuketu vložíme do vrecka.

 

 

Pridáme sypké prísady – múku a kukuričný škrob.

 

 

Vrecko uzavrieme a dobre potrasieme, aby sa sypká zmes dostala na každý kúsok.

 

 

V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia.

 

 

Cuketu preložíme do misky.

Nalejeme vaječnú zmes a premiešame.

Na panvici si rozpálime olej.

 

 

Pomocou vidličky preložíme kúsky cukety na panvicu a opečieme dozlatista.

Na obracanie cukety odporúčame používať paličky, je to veľmi praktické a jednoduché.

 

 

Opraženú cuketu preložíme do misky.

Pridáme nastrúhaný cesnak a sójovú omáčku.

 

 

 

 

Posypeme sezamom a premiešame.

Necháme 15 – 20 minút odstáť a z času na čas premiešame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes