Mám už 50-rokov, no lepšie fašírky som v živote nejedla: Kto ochutná cukeťáky s hermelínom ten už iné chcieť nebude!

Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept z cukety som nikdy nejedla. Ak máte radi hermelín, na tomto si pochutnáte.

Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept z cukety som nikdy nejedla. Ak máte radi hermelín, na tomto si pochutnáte.

Postup:

1 mladá cuketa (cca 250 g)

1 Hermelín

2 nakrájené jarné cibuľky

3 cesnakové strúčiky

3 lyžice ovsených vločiek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice hladkej múky

1 vajcie

Strúhanka

Olej na vyprážanie

Voliteľné (nadrobno nasekaný kôpor)

Postup:

Umytú cuketu nastrúhame na hrubo aj so šupkou. Osolíme, zmiešame s vločkami a necháme 20 minút odležať. Ak bude aj po odležaní v cukete ešte voda, scedíme ju.

Syr nastrúhame na hrubo a spoločne s vajcom, korením, cesnakom, cibuľkou a múkou pridáme k cukete. Vypracujeme zmes, ktorá je dostatočne tvárna na to, aby sa dali tvoriť karbonátky. Podľa potreby primiešame strúhanku.

Odoberáme približne rovnaké množstvo zmesi a tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Smažíme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Ľubka