plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketa pečená v jemnom syrovom cestíčku: Chutí ešte lepšie, ako vyprážaná v trojobale a príprava zaberie len 5 minút!

Výborný nápad, ako prirpaviť cuketu zdravšie a skutočne výborne.

 

 

Určite ochutnajte, takto je ešte chutnejšia, ako klasická verzia vyprážaná v trojobale.

A je samozrejme ľahšia.

Ak ešte neviete, čo si dať na večeru, tento recept odporúčame.

Potrebujeme:

 

 

1 mladá cuketa

150 ml mlieka

1 vajce

1 lyžica oleja

2-3 lyžice hl. múky

2 lyžice strúhanky + podľa potreby

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

100 g strúhaný syr

 

 

Ďalej:

Soľ

korenie

zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Cuketu dôkladne umyjeme – ak je mladá, netreba šúpať.

 

 

Nakrájame na cca 1 cm kolieska.

Tvrdý si nastrúhame.

Menšiu časť syra odoberte na posypanie.

 

 

Z mlieka, vajíčka a zvyšných ingrediencií vymiešame hustejšie cestíčko.

Nebojte sa ho poriadne ochutiť, môže sa pridať štipka chilli.

Vynikajúci je napríklad aj strúčik cesnaku.

 

 

Kolieska cukety obaľte v múke, oklepte a hneď vkladajte do cestíčka, nesmie moc stekať.

Ukladajte na plech s papierom na pečenie.

Pečte na 190-200 st. do ružova.

 

 

Pred koncom pečenia posypeme zvyšným syrom.

Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, pečená verzia je však zdravšia a naozaj výborná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes