Cuketa pečená v jemnom syrovom cestíčku: Chutí ešte lepšie, ako vyprážaná v trojobale a príprava zaberie len 5 minút!

Výborný nápad, ako prirpaviť cuketu zdravšie a skutočne výborne. Určite ochutnajte, takto je ešte chutnejšia, ako klasická verzia vyprážaná v trojobale. A je samozrejme ľahšia.

Potrebujeme:

1 mladá cuketa

150 ml mlieka

1 vajce

1 lyžica oleja

2-3 lyžice hl. múky

...

2 lyžice strúhanky + podľa potreby

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

100 g strúhaný syr

Soľ, korenie a zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Cuketu nakrájame na cca 1 cm kolieska. Menšiu časť syra odoberte na posypanie. Z mlieka, vajcia a zvyšných ingrediencií vymiešame hustejšie cestíčko. Nebojte sa ho poriadne ochutiť, môže sa pridať štipka chilli.

Kolieska cukety obaľte v múke, oklepte a hneď vkladajte do cestíčka, nesmie moc stekať. Ukladajte na plech s papierom na pečenie. Pečte na 190-200 st. do ružova. Pred koncom pečenia posypeme zvyšným syrom.

Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, pečená verzia je však zdravšia a naozaj výborná.