Cuketa pečená v jemnom syrovom cestíčku: Chutí ešte LEPŠIE ako vyprážaná v trojobale a príprava zaberie len 5 minút!

Výborný nápad, ako pripraviť cuketu zdravšie a skutočne výborne. Určite ochutnajte, takto je ešte chutnejšia, ako klasická verzia vyprážaná v trojobale podľa youtube.

A je samozrejme ľahšia.

Ak chcete rýchlejšiu verziu, cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, je to na vás.

Potrebujeme:

1 mladá cuketa

150 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

1 lyžica oleja

2-3 lyžice hl. múky

2 lyžice strúhanky + podľa potreby

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

100 g strúhaný syr

Soľ

korenie

zelené bylinky podľa chuti

Postup:

Cuketu nakrájame na cca 1 cm kolieska.

Menšiu časť syra odoberte na posypanie.

Z mlieka, vajíčka a zvyšných ingrediencií vymiešame hustejšie cestíčko.

Nakoniec pridáme aj nastrúhaný syr.

Nebojte sa ho poriadne ochutiť, môže sa pridať štipka chilli.

Kolieska cukety obaľte v múke, oklepte a hneď vkladajte do cestíčka, nesmie moc stekať.

Prípadne môžete kolieska cukety z múky uložiť na plech a cestíčko narstviť pomocou lyžice.

Ukladajte na plech s papierom na pečenie.

Pečte na 190-200 st. do ružova.

Pred koncom pečenia posypeme zvyšným syrom.

Takto pripravenú cuketu môžete samozrejme aj vyprážať, pečená verzia je však zdravšia a naozaj výborná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

https://www.youtube.com/watch?v=duNzdyotsWo