plny-hrniec_transparent_negativ.png

LEN cuketa, cesnak, 2 vajcia a biely jogurt: Tento recept robím celú sezónu, konkurovať môže aj mäsu!

Výborný recept na cuketu s cesnakom a bleskovým cestíčkom podľa pani Danice. Určite skúste, je to vynikajúce.

Môj lov na cuketu sa začal už pred mesiacom. Videla som niekoľko chutných exemplárov v supermarkete, ale neurobili na mňa veľký dojem.

A minulý týždeň sa tieto zelené krásky objavili na miestnom trhu.

Áno, také, že okamžite musia ísť panvicu :-). V ten istý večer som teda uvarila cuketu v cestíčku.
Príprava tejto pochúťky trvá 10 minút.

Cuketu v cestíčku robím na večeru, ľahký obed alebo len tak, keď máme chuť na niečo šťavnaté a chutné.

Potrebujeme:

Cuketa 2–3 ks

Vajce 1–2 ks

Jogurt 100 ml

Cesnak 3 strúčiky

Soľ

podľa chuti čierne korenie (mleté)

podľa chuti pšeničná múka hladká

Postup:

Zeleninu ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé menej ako centimeter.

Dochutíme soľou, korením a pridáme pár strúčikov cesnaku.

Dôkladne premiešame.

Na prípravu cesta si vajcia rozmiešame so soľou, pridáme jogurt.

Potom pridáme toľko múky, aby bola hmota redšia ako cesto na palacinky.

Plátky cukety ponorte najskôr do múky, potom do cesta a z oboch strán opečte na slnečnicovom oleji.

Opečenú cuketu v cestíčku preložte z panvice na papierovú utierku.

Keď absorbuje prebytočný tuk, vráťte cuketu späť do misky.

Podávame ich horúce s kyslou smotanou.

Môžeme do cestíčka pridať aj nasekané bylinky, ale v samotnej cukete je dosť cesnaku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes