Cuketu už nevyprážam ani neobaľujem: Naučila som som sa tento geniálny RECEPT v rúre – jednoduchšie, chutnejšie a netreba stáť pri sporáku!

Myslím si, že nielen naša rodina miluje cukety, ale aj veľa iných rodín. Faktom je, že sú nielen chutné a zdravé, ale aj veľmi cenovo dostupné. 

Myslím si, že nielen naša rodina miluje cukety, ale aj veľa iných rodín.

Faktom je, že sú nielen chutné a zdravé, ale aj veľmi cenovo dostupné.

V mojej rodine najviac išli vyprážané cukety v trojobale, ale potom sa naučila tento výborný recept z youtube.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Fantasticky chutná a jemná cuketa v smotanovou cestíčku s cesnaku, vynikajúce a nenáročné na prípravu.

Hlavné je, že nemusíte stáť pri sporáku a vyprážať.

Všetko sa pohodlne pečie v rúre a chutí ako vyprážané!

Potrebujeme:

2 mladé cukety

tvrdý syr – 70 gramov

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 vajce

soľ

čierne korenie

rastlinný olej na vymastenie plechu na pečenie

Voliteľné:

Kôpor

Obľúbené koreniny

Postup:

Cuketu si umyjeme.

Nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Teraz začneme pripravovať omáčku.

 

 

Vezmite strúhadlo.

Syr najemno nastrúhajte.

 

 

V miske zmiešame kyslú smotanu a vajce.

Teraz pridáme syr a soľ.

Pridáme aj papriku a preltačený cesnak.

 

 

S korením môžete improvizovať.

Miešajte omáčku, kým nemá jednotnú a hladkú štruktúru.

 

 

Plech si vymastíme olejom, alebo ho pokryjeme papierom na pečenie.

Kolieska s cuketou položte v rovnomerných radoch na plech.

 

 

Na každú cuketu rovnomerne naneste omáčku.

Tip:

Hneď ako začnem cuketu krájať, okamžite zapnem rúru.

Musí byť vyhriata na 180 stupňov.

Príprava pokrmu skutočne trvá veľmi málo času, preto je lepšie rúru vopred predhriať.

 

 

uketu dáme do rúry na 25 minút.

 

 

Podávame teplé aj studené.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Videonávod nájdete TU.

Foto: pexels