plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste skúšali vyprážanú CUKETU so syrom? Odkedy sme to LEN raz vyskúšali, rodina už žiadny iný recept nechce!

Vyprážaná cuketa patrí medzi najchutnejšie letné jedlá, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov.

Dnes vám ukážeme veľmi lahodný recept na vyprážanú cuketu so syrom, ktorý je nielen jednoduchý a rýchly na prípravu, ale aj neopísateľne lahodný.

 

 

Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen.

Čo je tajomstvom výnimočnej chuti?

Do strúhanky možno pridať akýkoľvek syr, ktorý má rodina rada, my máme radi syry s trochu výraznejšou chuťou, ako napríklad parmezán.

Z tohto množstva pripravíte pomerne veľkú porciu, ale nebojte sa, v okamihu zmizne z taniera.

 

 

Strúhanka je takto oveľa chrumkavejšia, preto ju má každý tak rád.

Túto cuketu môžete ponúknuť samostatne, alebo podávať s dressingom či ľahkým letným šalátom.

Potrebujeme:

4 cukety

soľ

korenie

5 lyžíc strúhanky

5 lyžíc hladkej múky

4 vajcia

1 lyžička červenej papriky

100 g syra

Postup:

Z cukety si odkrojíme konce.

 

 

Každý kúsok nakrájame na plátky hrubé cca pol centimetra.

Všetky plátky si osolíme a okoreníme.

Necháme stáť 15 minút.

 

 

Medzitým pripravíme prísady na obaľovanie.

Strúhanku zmiešame s múkou v jednej miske.

Vajcia rozšľaháme s paprikou a syrom.

 

 

Plátky cukety obaľujeme najskôr vo vajíčku.

Potom v strúhankovej zmesi.

Na panvici rozpálime olej.

 

 

Plátky cukety vyprážame z oboch strán dozlatista.

Necháme odkvapkať na servítke.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes