Vyprážaná cuketa patrí medzi najchutnejšie letné jedlá, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov.
Dnes vám ukážeme veľmi lahodný recept na vyprážanú cuketu so syrom, ktorý je nielen jednoduchý a rýchly na prípravu, ale aj neopísateľne lahodný.
Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čo je tajomstvom výnimočnej chuti?
Do strúhanky možno pridať akýkoľvek syr, ktorý má rodina rada, my máme radi syry s trochu výraznejšou chuťou, ako napríklad parmezán.
Z tohto množstva pripravíte pomerne veľkú porciu, ale nebojte sa, v okamihu zmizne z taniera.
Strúhanka je takto oveľa chrumkavejšia, preto ju má každý tak rád.
Túto cuketu môžete ponúknuť samostatne, alebo podávať s dressingom či ľahkým letným šalátom.
Potrebujeme:
4 cukety
soľ
korenie
5 lyžíc strúhanky
5 lyžíc hladkej múky
4 vajcia
1 lyžička červenej papriky
100 g syra
Postup:
Z cukety si odkrojíme konce.
Každý kúsok nakrájame na plátky hrubé cca pol centimetra.
Všetky plátky si osolíme a okoreníme.
Necháme stáť 15 minút.
Medzitým pripravíme prísady na obaľovanie.
Strúhanku zmiešame s múkou v jednej miske.
Vajcia rozšľaháme s paprikou a syrom.
Plátky cukety obaľujeme najskôr vo vajíčku.
Potom v strúhankovej zmesi.
Na panvici rozpálime olej.
Plátky cukety vyprážame z oboch strán dozlatista.
Necháme odkvapkať na servítke.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: