Pečená cuketa s kyslou smotanou: Predtým som cuketu vyprážala, ale teraz robím len takto – vychválil každý, kto ochutnal!

Recept na pečenú cuketu s kyslou smotanou, ktorú ocenia aj tí najprísnejší gurmáni.

Recept na pečenú cuketu s kyslou smotanou, ktorú ocenia aj tí najprísnejší gurmáni.

cuketa so zakysanou smotanou

PRÍSADY

  • 800 g cukety
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica múky
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 0,5 polievkovej lyžice voda
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pár vetvičiek kôpru
  • soľ a korenie podľa chuti

PRÍPRAVA

Cuketu umyte a nakrájajte na kruhy.

Nalejte slnečnicový olej do misky. Pridajte soľ a korenie. Bazalku a oregano sa dobre premiešame s cuketou.

pečený cuketa recept

© DepositPhotos

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dajte takto ochutenú cuketu na plech a pošlite ju do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 15 minút.

cuketa v rúre

© DepositPhotos

Kým sa cuketa pečie, pripravíme si cesnakovú omáčku . Umyte kôpor a nasekajte. Roztlačte cesnak a premiešajte s kyslou smotanou, pridajte kôpor, dôkladne premiešajte. Pridajte k tejto hmote vajce a múku, potom pridajte vodu a všetko dôkladne premiešajte.

cuketa recepty

© DepositPhotos

Vytiahnite cuketu z rúry. Dajte ju do hlbokej panvice a zalejte zmesou kyslej smotany. Preložte na pomalý oheň a priveďte k varu, nezabudnite na miešanie – varíme len pár minút, aby múka nebola surová. Teraz je vaše lahodné občerstvenie pripravené, môžete si pochutnať.

cuketa bez oleja