Recept na pečenú cuketu s kyslou smotanou, ktorú ocenia aj tí najprísnejší gurmáni.
PRÍSADY
- 800 g cukety
- 200 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica múky
- 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 0,5 polievkovej lyžice voda
- 2 strúčiky cesnaku
- pár vetvičiek kôpru
- soľ a korenie podľa chuti
PRÍPRAVA
Cuketu umyte a nakrájajte na kruhy.
Nalejte slnečnicový olej do misky. Pridajte soľ a korenie. Bazalku a oregano sa dobre premiešame s cuketou.
Dajte takto ochutenú cuketu na plech a pošlite ju do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 15 minút.
Kým sa cuketa pečie, pripravíme si cesnakovú omáčku . Umyte kôpor a nasekajte. Roztlačte cesnak a premiešajte s kyslou smotanou, pridajte kôpor, dôkladne premiešajte. Pridajte k tejto hmote vajce a múku, potom pridajte vodu a všetko dôkladne premiešajte.
Vytiahnite cuketu z rúry. Dajte ju do hlbokej panvice a zalejte zmesou kyslej smotany. Preložte na pomalý oheň a priveďte k varu, nezabudnite na miešanie – varíme len pár minút, aby múka nebola surová. Teraz je vaše lahodné občerstvenie pripravené, môžete si pochutnať.