plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šéfkuchár z Chorvátska ma takto naučil pripravovať obyčajnú CUKETU: Je NAOZAJ chutnejšia ako mäso – rýchly a jednoduchý recept!

Cuketu si môžete pripraviť na akýkoľvek spôsob, keďže vždy ostane veľmi chutná.

My vám ponúkame recept na mimoriadne chutnú zapekanú cuketu so zeleninou a syrom.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála SAMIRA GOTOVIT na lahodné zapekané cuketové plátky.

Potrebujeme:

2 cukety

soľ a čierne korenie podľa chuti

3 vajcia

1/2 ČL soli

1 PL kukuričného škrobu

1/2 ČL mletej papriky

1/2 ČL bazalky

2 PL kyslej smotany

1 šálku hladkej múky

250 g tvrdého syra

2 paradajky

1 strúčik cesnaku

Postup:

 

 

Na cuketovej šupke spravíme zárezy pomocou vidličky.

Odstránime konce.

Nakrájame priečne plátky.

Na plátkoch spravíme zárezy v tvare mriežky (viď video).

 

Plátky vložíme do misy, pridáme soľ, čierne korenie, dôkladne votrieme.

Necháme 10 minút odstáť.

Do sklenenej formy pridáme vajcia, soľ, škrob, bazalku, mletú papriku, smotanu.

Vidličkou rozšľaháme.

 

 

Cuketové plátky obalíme v tanieri s múkou.

Potom ich namočíme do vajíčkovej zmesi.

 

 

Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olejom.

Poukladáme naň plátky.

Cuketu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na tvrdej podložke na kocky nakrájame syr a rajčinu.

Na rajčinu nastrúhame cesnak.

Lyžicou premiešame.

 

 

Rajčinu so syrom nanesieme na cuketové plátky.

Plech vložíme do rúry ešte na 5 minút.

Cuketovú lahôdku posypme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes