plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca CUKETA podľa chorvátskeho šéfkuchára: Je naozaj chutnejšia ako mäso – rýchly a jednoduchý recept!

Tešíte sa z domácej úrody cukety? Máme pre vás jeden perfektný tip, ako ju zužitkovať.

 

 

Perfektný nápad na obed, alebo večeru, ktorý ste ešte zaručene neskúšali.

Plnené cuketové rolky sú nielen fantasticky chutné, ale aj jednoduché na prípravu.

Vynikajúci recept z kanálu Unglaubliche Rezepte.

Potrebujeme:

3 cukety

Soľ podľa chuti

1 cibuľa

Olivový olej

1 mrkva

7 strúčikov cesnaku

Vetvička kôpru

2 paradajky

Slnečnicový olej

1 polievková lyžica paradajkového pretlaku

Čierne korenie podľa chuti

Trochu vody

150 gramov syra

3 vajcia

200 gramov kyslej smotany

5 polievkových lyžíc hladkej múky

Postup:

Začneme tým, že nakrájame cukety na tenké plátky a posolíme ich.

 

 

Necháme odstáť 15 minút.

Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu v olivovom oleji.

Pridáme nastrúhanú mrkvu a opražíme.

 

 

Dochutíme soľou a čiernym korením.

Smažte cca 5-7 minút.

Pridáme 3 strúčiky cesnaku a vetvičku nakrájaného kôpru a smažte 2 minúty.

 

 

Do novej panvice pridáme 2 nakrájané paradajky na malé kocky.

Pridáme 3-4 strúčiky cesnaku.

Pridáme slnečnicový olej, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, soľ, korenie a trochu vody.

 

 

Necháme variť 5 minút.

Pridáme 150 gramov syra a omáčka je hotová.

Cukety osušíme papierovým servítkom.

 

 

Na plátky cukety rozotrieme plnku z cibule a mrkvy, trochu syra a zrolujeme.

Zabezpečíme špajľou.

V miske zmiešame 3 vajcia, 200 gramov kyslej smotany a 5 polievkových lyžíc hladkej múky.

 

 

Cukety namočíme do cestíčka a opražíme na panvici s trochou slnečnicového oleja.

Opražíme zo všetkých strán.

Podávajte s pripravenou paradajkovou omáčkou.

 

 

Plnené cukety s paradajkovou omáčkou sú hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEO NÁVOD:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes