Cuketa s mletým mäsom, cesnakom a syrom: Jediný recept z cukety, za ktorý vás bude manžel nosiť na rukách!

Cuketa je obľúbenou zeleninou leta. Vďaka svojej neutrálnej chuti sa hodí takmer na čokoľvek a môžete ju dochutiť a pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku, cuketu plnenú mletým mäsom a syrom, zapečenú v rúre.

Cuketa je obľúbenou zeleninou leta, tento recept ale poteší aj tých, ktorí túto zeleninu príliš „nemusia“.

 

 

Vďaka svojej neutrálnej chuti sa hodí takmer na čokoľvek a môžete ju dochutiť a pripraviť na množstvo spôsobov.

Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku, cuketu plnenú mletým mäsom a syrom, zapečenú v rúre.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite skúste, keď budete mať doma túto lahodnú zeleninu.

 

 

Potrebujeme:

2 kúsky cukety

50 dkg mletého bravčového mäsa

20 dkg syra

15 dkg paradajok

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

petržlen

1 lyžičku citrónovej šťavy

Postup:

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Umyte cuketu a prekrojte ju na polovicu.

Vnútro vyberte lyžičkou, ale nevyhadzujte ho.

Zahrejte na panvici trochu oleja.

 

 

Osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku.

Pridáme cesnak a trochu orestujeme.

 

 

Pridáme aj mleté mäso, ktoré ochutíme soľou a korením.

Pridajte do zmesi aj vnútro z cukety.

 

 

Podlejte trochou vody a restujete 15- 20 minút.

Zmes potom naplníme do vydlabaných cukiet.

 

 

Uložíme do zapekacej misy vymastenej trochou oleja.

Na mäso uložte plátky paradajok.

Posypte syrom a vňaťou.

 

 

Pečte 20 – 25 minút v predhriatej rúre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay