Cuketa je obľúbenou zeleninou leta, tento recept ale poteší aj tých, ktorí túto zeleninu príliš „nemusia“.
Vďaka svojej neutrálnej chuti sa hodí takmer na čokoľvek a môžete ju dochutiť a pripraviť na množstvo spôsobov.
Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku, cuketu plnenú mletým mäsom a syrom, zapečenú v rúre.
Určite skúste, keď budete mať doma túto lahodnú zeleninu.
Potrebujeme:
2 kúsky cukety
50 dkg mletého bravčového mäsa
20 dkg syra
15 dkg paradajok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
petržlen
1 lyžičku citrónovej šťavy
Postup:
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Umyte cuketu a prekrojte ju na polovicu.
Vnútro vyberte lyžičkou, ale nevyhadzujte ho.
Zahrejte na panvici trochu oleja.
Osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme cesnak a trochu orestujeme.
Pridáme aj mleté mäso, ktoré ochutíme soľou a korením.
Pridajte do zmesi aj vnútro z cukety.
Podlejte trochou vody a restujete 15- 20 minút.
Zmes potom naplníme do vydlabaných cukiet.
Uložíme do zapekacej misy vymastenej trochou oleja.
Na mäso uložte plátky paradajok.
Posypte syrom a vňaťou.
Pečte 20 – 25 minút v predhriatej rúre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)