Cuketa s mletým mäsom, cesnakom a syrom: Jediný recept z cukety, za ktorý vás bude manžel nosiť na rukách!

Cuketa je obľúbenou zeleninou leta. Vďaka svojej neutrálnej chuti sa hodí takmer na čokoľvek a môžete ju dochutiť a pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku, cuketu plnenú mletým mäsom a syrom, zapečenú v rúre.

Cuketa je obľúbenou zeleninou leta.

Vďaka svojej neutrálnej chuti sa hodí takmer na čokoľvek a môžete ju dochutiť a pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku, cuketu plnenú mletým mäsom a syrom, zapečenú v rúre.

Potrebujeme:

2 kúsky cukety

50 dkg mletého bravčového mäsa

20 dkg syra

15 dkg paradajok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

petržlen

1 lyžičku citrónovej šťavy

Postup:

Umyte cuketu a prekrojte ju na polovicu. Vnútro vyberte lyžičkou, ale nevyhadzujte ho. Zahrejte na panvici trochu oleja a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme cesnak a trochu orestujeme. Pridáme aj mleté mäso, ktoré ochutíme soľou a korením. Pridajte do zmesi aj vnútro z cukety, podlejte trochou vody a restujete  20 minút.

Zmes potom naplníme do vydlabaných cukiet a uložíme do zapekacej misy vymastenej trochou oleja. Na mäso uložte plátky paradajok, posypte syrom a vňaťou.

Pečte 20 – 25 minút v predhriatej rúre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)