Cuketu už nebudete vyprážať: LEN nakrájajte na plátky, zalejte touto zmesou a dajte piecť – väčšiu pochúťku ste dávno nejedli!

13180 0

Dnes sme pre vás našli fantastický recept z cukety a jednoduchého cestíčka, ktorý sa rozhodne oplatí skúsiť. Na základ potrebujete len cuketu, vajcia a koreniny, náplň môžete meniť podľa vlastnej chuti, my sme tentokrát zvolili plnku z mletého mäsa podľa inšpirácie z youtube.

Potrebujeme:

Základ:

– 2 cukety

– 8 vajec

– soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ďalej (ingrediencie môžete použiť podľa chuti a podľa toho, čo máte doma):

– 3 šálky strúhaného syra čedar

– 600g mletého mäsa

– 1 cibuľa, nakrájaná na kocky

– 2 strúčiky cesnaku, mleté

– Rozmarín

– 2 lyžice paradajkovej omáčky

– 2 lyžice kečupu

Postup:

Cukety nakrájame na plátky, osolíme ich a odložíme na 10 minút bokom, aby mohli uvoľniť tekutinu a zmäknúť.

Potom plátky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Do misky rozbijeme vajcia a dochutíme ich soľou, korením a muškátovým orieškom.

Zmesou zalejeme plátky cukety na plechu.

Plech vložíme do predhriatej rúry, pečieme 15 minút a potom necháme všetko trochu vychladnúť.

Medzitým si mleté ​mäso orestujeme na troche olivového oleja.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajkový pretlak a kečup – podusíme a dochutíme rozmarínom, soľou a korením.

Mleté mäso necháme dusiť asi 10 minút na miernom ohni za pravidelného miešania.

Cuketovú vaječnú hmotu posypeme nastrúhaným syrom čedar a potom navrstvíme ochutené mleté mäso.

Pomocou pergamenového papiera všetko opatrne zrolujeme.

Dáme ešte na 15 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár