Cuketu stačí nakrájať, obaliť v smotanovo-horčicovom cestíčku a máte pochúťku lepšiu ako hranolky!

Ľahšie, no podľa mňa ešte chutnejšie ako hranolky. Žiaden olej, ani prázdne kalórie navyše. Obaľované cuketové paličky sú perfektné ako pohostenie pre návštevy alebo chrumkanie k poháru vína.

Ľahšie, no podľa mňa ešte chutnejšie ako hranolky. Žiaden olej, ani prázdne kalórie navyše. Obaľované cuketové paličky sú perfektné ako pohostenie pre návštevy alebo chrumkanie k poháru vína.

Potrebujeme:

1 cuketu – mladú aj so šupou

1 lyžicu horčice

2 lyžičky octu

½ šálky strúhanky

Soľ a čierne korenie podľa chuti

...

1 šálku kyslej smotany

1 ks cibule

2 lyžičky medu

100 g nadrobno nastrúhaného syra

Voliteľné: bazalka, červená paprika, oregano

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na pásiky – podobne ako hranolky.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Potom ju preložíme do mixéra a zmiešame s medom, horčicou, octom, soľou a korením. Rozmixujeme dohladka, primiešame smotanu a opäť všetko spolu dobre premiešame.

Kúsky cukety obalíme najskôr v smotanovej zmesi a potom v strúhanke, ktorú sme si zmiešali so syrom a ľubovolnými koreninami.

Kúsky cukety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút. Chuťovka je pripravená, keď je povrch zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom