Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážanú cuketu, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.
Potrebujeme:
Cuketu
Hladkú múku
1 vajce
1 lyžičku bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2:1 (už som skúšala aj celkom bez strúhanky len so syrom a bolo to tiež výborné)
Olej
Korenie, soľ
(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky a syra)
Postup:
Cuketu nakrájame na kolieska a každé balíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s pretlačeným cesnakom, soľou a jogurtom. Nakoniec obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi. Kolieska uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom.
Rúru nastavíme na 180 stupňov asi 20 minút, po 10-tich minútach kolieska poprevraciame. Podávame s omáčkou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)