Cuketa pečená v cesnakovo-jogurtovom cestíčku: Je omnoho jemnejšia ako vyprážaná v trojobale!

Ďalšia skvelá variácia cukety. V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá. Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky. Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami. 

Ďalšia skvelá variácia cukety. V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá. Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky. Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami.

Pečená aj vyprážaná

Cuketu môžete robiť na dva spôsoby, piecť alebo vyprážať. Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov. Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.

Potrebujeme:

  • 20 dkg jogurtu
  • 10 dkg hl. múky
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 2 vajcia
  • Petržlenovú vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • olej

Postup:

Umyte cuketu, osušte ju a rozrežte hrubšie krúžky. Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné. Jogurt jemne premiešajte s múkou, cesnakom, vajcom, soľou a korením, potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka. Namočte cuketou do tejto zmesi a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.

Potom zahrejte olej na plameni a pridajte cuketu. Pečieme do zlatohneda asi dve až tri minúty na každej strane. Dávajte pozor, aby ste počas obracania nepoškodili cestíčko. Vyberte a položte na papierový obrúsok.

zdroj: femina:hu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.