Cuketa pečená v cesnakovo-jogurtovom cestíčku: Je omnoho jemnejšia ako vyprážaná v trojobale!

Ďalšia skvelá variácia cukety. V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá. Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky. Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami. 

Ďalšia skvelá variácia cukety.

 

 

V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá.

Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami.

Pečená aj vyprážaná

 

 

Cuketu môžete robiť na dva spôsoby, piecť alebo vyprážať.

Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov.

Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.

 

Potrebujeme:

20 dkg jogurtu10 dkg hl. múky

1 stredne veľká cuketa

2 vajcia

Petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

olej

 

 

Postup:

Umyte cuketu, osušte ju.

Rozrežte hrubšie krúžky.

 

 

Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné.

Jogurt jemne premiešajte s múkou.

 

 

Zmiešame aj s pretlačeným cesnakom, vajcom, soľou a korením.

Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka alebo smotany.

 

 

Namočte cuketu do tejto zmesi.

Dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.

Potom zahrejte panvicu s olejom na plameni.

 

 

Pridajte cuketu.

Pečieme do zlatohneda asi dve až tri minúty na každej strane.

 

 

Dávajte pozor, aby ste počas obracania nepoškodili cestíčko.

Vyberte a položte na papierový obrúsok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels