Cuketa pečená v cesnakovo-jogurtovom cestíčku: Je omnoho jemnejšia ako vyprážaná v trojobale!

7281 0

Ďalšia skvelá variácia cukety. V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá.

Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky. Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami.

Pečená aj vyprážaná

Cuketu môžete robiť na dva spôsoby, piecť alebo vyprážať.

Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.

Potrebujeme:

20 dkg jogurtu

10 dkg hl. múky

1 stredne veľká cuketa

2 vajcia

Petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

olej

Postup:

Umyte cuketu, osušte ju a rozrežte hrubšie krúžky.

Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné.

Jogurt jemne premiešajte s múkou, cesnakom, vajcom, soľou a korením.

Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka alebo smotany.

Namočte cuketu do tejto zmesi a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.

Potom zahrejte olej na plameni a pridajte cuketu.

Pečieme do zlatohneda asi dve až tri minúty na každej strane.

Dávajte pozor, aby ste počas obracania nepoškodili cestíčko.

Vyberte a položte na papierový obrúsok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár