Ďalšia skvelá variácia cukety.
V tejto úprave bude zdravá zelenina úžasne chutná a šťavnatá.
Môžete tiež piecť v rúre, potom pridajte viac múky.
Namiesto petržlenu môžete ochutiť cestíčko aj s inými zelenými bylinkami.
Pečená aj vyprážaná
Cuketu môžete robiť na dva spôsoby, piecť alebo vyprážať.
Do pečenej verzie pridajte do cestíčka viac múky a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190 stupňov.
Cuketu je potrebné počas pečenia obrátiť, odporúčam tiež pridať do cestíčka aj trochu oleja.
Potrebujeme:
1 stredne veľká cuketa
2 vajcia
Petržlenovú vňať
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olej
Postup:
Umyte cuketu, osušte ju.
Rozrežte hrubšie krúžky.
Ak chcete, môžete osoliť, ale nie je to potrebné.
Jogurt jemne premiešajte s múkou.
Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť malým množstvom mlieka alebo smotany.
Dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.
Potom zahrejte panvicu s olejom na plameni.
Pečieme do zlatohneda asi dve až tri minúty na každej strane.
Dávajte pozor, aby ste počas obracania nepoškodili cestíčko.
Vyberte a položte na papierový obrúsok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)