TAKTO robí cuketu len moja mama: Zabudnite na zemiaky a ryžu, od tejto pochúťky sa nebudete vedieť odtrhnúť!

Moja mama podáva cuketu ako vynikajúcu prílohu, ktorá je ľahká, šťavnatá, rýchla a chutí naozaj každému.

 

 

Namiesto vyprážania a pečenia skúste túto minútkovú úpravu na panvicu.

Určite si pochutnáte, je to vynikajúce!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 cukety

Soľ podľa chuti

Paprika sladká 1 lyžička

1 lyžicu hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

Sójová omáčka 1 polievková lyžica

Kôpor

Postup:

Najskôr si pripravíme cuketu.

 

 

Umyjeme ju a osušíme.

Cuketu netreba ani šúpať.

Teraz nakrájame na drobnejšie kúsky.

 

 

Preložíme do misky.

K cukete pridáme soľ a papriku.

Pridáme aj múku a dobre premiešame.

 

 

Na panvici zahrejeme slnečnicový olej.

Pridáme cuketu.

Cuketu za občasného miešania opekáme 10 minút.

 

 

Keď je cuketa opečená, preložíme ju opäť do misky.

Očistíme si cesnak a pretlačíme do misky k cukete.

Pridáme aj sójovú omáčku a premiešame.

 

 

Nakoniec si nakrájame nadrobno kôpor.

Pridáme k cukete a všetko dobre premiešame.

Ak nemáte radi kôpor, môžete pridať nadrobno nakrájaný petržlen.

 

 

Podávame ako prílohu, alebo ako ľahkú a výbornú večeru.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels