Cuketa chutnejšia ako REZEŇ? Skúste ju pripraviť podľa tohoto RECEPTU – 10 minút roboty a nič sa na ňu nechytá!

Chcete vyskúšať cuketu, ktorá chutí lepšie ako rezeň?

Skúste ju pripraviť podľa tohoto receptu a nebudete sa jej vedieť dojesť.

 

 

Ideálny letný obed pripravíte za pár minút a určite si pridáte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sme našli na kanáli Frische Rezepte.

Potrebujeme:

2-3 cukety

Soľ

Čierne korenie

Strúhanka 100 g

Múka hladká 60 g

4 vajcia

Soľ

Čierne korenie

Paprika sladká mletá

Talianske bylinky

Syr 125 g

Olej

Omáčka:

1 lyžica majonézy

2 lyžice bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Kôpor nasekaný najemno

Postup:

Cuketu si umyjeme a osušíme.

 

 

Nakrájame pozdĺžne na pásiky.

Tie si na pracovnej doske naklepeme klepáčom na mäso.

 

 

Naklepané plátky cukety preložíme do misky.

Ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a necháme takto 10 minút marinovať.

Zatiaľ si pripravíme zmes na obaľovanie.

 

 

Na tanieri zmiešame múku so strúhankou.

V samostatnej miske rozšľaháme vajíčka.

 

 

Pridáme soľ, korenie a papriku.

Premiešame.

Do vajíčkovej zmesi pridáme nastrúhaný syr.

 

 

Plátky cukety obaľujeme najskôr v sypkej zmesi – strúhanky a múky.

Potom vo vajíčkovo-syrovej zmesi.

Cuketu vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.

 

 

Smažíme asi 5-7 minút.

Cuketu podávame s jednoduchým jogurtovo-majonézovým dressingom.

Na dresing si v miske zmiešame majonézu, jogurt a pretlačený strúčik cesnaku.

 

 

Môžeme dochutiť soľou a korením.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels