Chcete vyskúšať cuketu, ktorá chutí lepšie ako rezeň?
Skúste ju pripraviť podľa tohoto receptu a nebudete sa jej vedieť dojesť.
Ideálny letný obed pripravíte za pár minút a určite si pridáte.
Recept sme našli na kanáli Frische Rezepte.
Potrebujeme:
2-3 cukety
Soľ
Čierne korenie
Strúhanka 100 g
Múka hladká 60 g
4 vajcia
Soľ
Čierne korenie
Paprika sladká mletá
Talianske bylinky
Syr 125 g
Olej
Omáčka:
1 lyžica majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Kôpor nasekaný najemno
Postup:
Cuketu si umyjeme a osušíme.
Nakrájame pozdĺžne na pásiky.
Tie si na pracovnej doske naklepeme klepáčom na mäso.
Naklepané plátky cukety preložíme do misky.
Ochutíme soľou a korením, dobre premiešame a necháme takto 10 minút marinovať.
Zatiaľ si pripravíme zmes na obaľovanie.
Na tanieri zmiešame múku so strúhankou.
V samostatnej miske rozšľaháme vajíčka.
Pridáme soľ, korenie a papriku.
Premiešame.
Do vajíčkovej zmesi pridáme nastrúhaný syr.
Plátky cukety obaľujeme najskôr v sypkej zmesi – strúhanky a múky.
Potom vo vajíčkovo-syrovej zmesi.
Cuketu vyprážame na oleji dozlatista z oboch strán.
Smažíme asi 5-7 minút.
Cuketu podávame s jednoduchým jogurtovo-majonézovým dressingom.
Na dresing si v miske zmiešame majonézu, jogurt a pretlačený strúčik cesnaku.
Môžeme dochutiť soľou a korením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.