plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketa je chutnejšia ako mäso: Nikto mi neverí, že ich pripravujem tak jednoducho!

Vyskúšajte pripraviť cuketu podľa nášho zaujímavého a jednoduchého receptu.

Odkedy som ju deťom pripravil na tento spôsob, tak ju zjedia tak rýchlo, že sa mi len mihne pred očami.

 

 

Fantastický a rýchly recept z youtube kanála Готовлю Дома Готовлю Вкусно na famóznu vysmážanú cuketu.

Potrebujeme:

2 cukety

soľ

mleté čierne korenie

100 g syra

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL sušenej papriky

4 vajcia

100 g strúhanky

50 g hladkej múky

rastlinný olej

Postup:

 

 

 

Na cukete urobíme zárezy pomocou vidličky.

Utrieme ju suchou vreckovkou.

Odstránime konce.

Nakrájame na plátky a vložíme ju do misky.

 

 

Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

Cuketu dobre premiešame rukami.

Necháme 15-20 minút odstáť.

 

 

Do taniera nastrúhame tvrdý syr.

Pridáme petržlenovú vňať, mletú papriku, vajcia.

Všetko spolu premiešame vidličkou.

 

 

Do druhého taniera pridáme strúhanku, múku.

Premiešame.

Plátky cukety obalíme v strúhanke.

 

 

Potom ich dôkladne namočíme vo vajíčkovej zmesi.

Plátky vložíme do panvice s olejom.

Prekryjeme pokrievkou.

Na strednom ohni smažíme 4-5 minút.

 

 

Potom plátky otočíme.

Smažíme ešte 5 minút na miernom ohni.

Dozlatista vysmažené cuketové plátky môžeme servírovať.

Ideálny je šalát z čerstvej zeleniny.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes