plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept z cukety valcuje internet: Zabudnite na trojobal a smaženie, na tomto fičíme celé leto – nedá sa odolať!

Cuketa je chutná a zdravá zelenina, ktorú si počas leta môžete dovoliť v akomkoľvek množstve.

 

 

Pokúste sa ju pripraviť novým spôsobom.

V tejto úprave vám bude v mnohých ohľadoch pripomínať pizzu, ale je omnoho ľahšia a nesmierne chutná.

Táto pochúťka je vhodná aj pre tých ľudí, ktorí sú práve na diéte.

 

 

Recept sme našli na kanáli Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой.

Potrebovať:

500 g cukety

3 stredne veľké vajcia

4 polievkové lyžice múky

1 veľká paradajka

60 gramov tvrdého syra

zväzok kôpru

sušená alebo čerstvá bazalka

soľ podľa chuti

1 čajová lyžička prášku do pečiva

krupica alebo strúhanka

rastlinný olej

Voliteľné:

 

 

šunka

saláma

syr

kukurica

šampiňóny

Postup:

Umytú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle.

 

 

Šťavu z nej dôkladne vytlačte – pri príprave pokrmu ju už nebudete potrebovať.

V hlbokej miske si k cukete pridajte vajcia a sušenú alebo nasekanú čerstvú bazalku.

Ak váš syr nie je príliš slaný, môžete pridať trochu soli.

 

 

Do vytvoreného „cesta“ pridajte múku, prášok do pečiva a nasekaný kôpor.

Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu.

Formu na pečenie si vymažte rastlinným olejom.

 

 

Na dno nasypte trochu strúhanky alebo krupice.

Nalejte na ňu tekuté cesto a rovnomerne ho rozotrite.

Na vrch cesta poukladajte nakrájané paradajky.

 

 

A rovnomerne navrstvite nastrúhaný syr.

Cuketovú „pizzu“ pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Po upečení ju vyberte z rúry.

 

 

Pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť.

Recept môžete doplniť o akékoľvek akúkoľvek prílohu typickú pre pizzu:

Nám chutí napríklad so salámou alebo šampiňónmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes