Vynikajúci recept na ľahkú a veľmi chutnú cuketu, ktorú si hneď zamilujete. Nevypráža sa, ale je veľmi chutná a chrumkavá.
Základom úspechu je cesnakovo-syrová zmes, v ktorej sa cuketa pred pečením obalí. Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
4 stredné cukety
olivový olej
1 šálka parmezánu (237 ml)
1 šálka (237 ml) strúhanky
soľ
oregano
čerstvá bazalka
2 strúčiky cesnaku
Jogurt 1 šálka (237 ml)
soľ
korenie
1 strúčik cesnaku
koriander
Postup:
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
Potrieme z jednej strany olivovým olejom.
V miske si zmiešame strúhanku a parmezán.
Pridáme aj oregano.
Nakoniec aj natrhanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak a premiešame.
Plátky cukety uložíme natretou stranou na zmes na obaľovanie.
Z jednej strany potrieme olivovým olejom a následne obalíme aj z tejto strany.
Uložíme na plech.
Pečieme v rúre 15 minút pri teplote 200 ° C.
Na omáčku si v miske zmiešame všetky prísady.
Cuketu podávame s jogutovou omáčkou.