Cuketu už nebudete VYPRÁŽAŤ: Len ju nakrájajte, obaľte v cesnakovo-syrovej zmesi a dajte piecť – lepšiu som ešte nejedla!

2954

Vynikajúci recept na ľahkú a veľmi chutnú cuketu, ktorú si hneď zamilujete. Nevypráža sa, ale je veľmi chutná a chrumkavá.

Základom úspechu je cesnakovo-syrová zmes, v ktorej sa cuketa pred pečením obalí. Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

4 stredné cukety

olivový olej

1 šálka parmezánu (237 ml)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka (237 ml) strúhanky

soľ

oregano

čerstvá bazalka

2 strúčiky cesnaku

Jogurt 1 šálka (237 ml)

soľ

korenie

1 strúčik cesnaku

koriander

Postup:

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

Potrieme z jednej strany olivovým olejom.

V miske si zmiešame strúhanku a parmezán.

Pridáme aj oregano.

Nakoniec aj natrhanú čerstvú bazalku, pretlačený cesnak a premiešame.

Plátky cukety uložíme natretou stranou na zmes na obaľovanie.

Z jednej strany potrieme olivovým olejom a následne obalíme aj z tejto strany.

 

Uložíme na plech.

Pečieme v rúre 15 minút pri teplote 200 ° C.

Na omáčku si v miske zmiešame všetky prísady.

Cuketu podávame s jogutovou omáčkou.

VIDEOPOSTUP

Témy:


Pridajte svoj komentár