MINÚTKOVÝ čučoriedkový koláč z kyslej smotany: Úžasne lahodný a pripravený do rúry za 10 minút!

Recept na vynikajúci a veľmi jemný koláč s čučoriedkami a kyslou smotanou.

 

 

Pripravíte ho rýchlo a úplne jednoducho.

Cesto stačí len zamiešať, naliať na plech a posypať ovocím a posýpkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

300 g kyslej smotany

300 g polohrubej múky

100 ml mlieka

100 g cukru

2 vajcia

2 lyžičky prášku do pečiva

 

 

Na povrch:

čučoriedky alebo iné ovocie

posýpka

posýpka v pomere (1:1:1):

 

 

maslo

cukor

hrubá múka

Poznámka:

Na koláč môžete použiť čerstvé, mrazené aj zavárané ovocie

Postup:

 

 

Rúru predhrejeme na 200 °C.

Cesto:

Vajcia vyšľaháme spoločne s cukrom do bielej peny.

 

 

Do peny opatrne vmiešame kyslú smotanu.

Po troškách postupne prisypávame múku zmiešanú a práškom do pečiva.

 

 

Nakoniec prilejeme mlieko.

Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Poukladáme ovocím a posypeme posýpku.

Posýpka:

Z hrubej múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.

Pečieme v predhriatej rúre zhruba 25 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay