Potrebujeme:
Na čokoládovú piškótu:
- 200 g masla
- 200 g cukru
- 30 g kakaového prášku bez cukru
- 50 ml smotany na šľahanie
- 3 vajcia
- 150 g hl. múky
- 1 lyžička prášku do pečivaNa čučoriedkovú vrstvu
- 300 gramov čerstvých čučoriedok
- 250 g jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g kr. cukru
- 1 balíček vanilkového pudingu
Postup:
V hrnci rozpustite maslo, pridajte cukor, kakaový prášok, smotanu a nechajte zmes krátko povariť. Nenastavujte príliš vysokú teplotu a často miešajte.
Nechajte zmes vychladnúť a potom primiešajte vajíčka, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte a až potom vezmite šľahač a vyšľahajte zmes do hladkého cesta.
Predhrejte rúru na 190 ° C a čokoládu pečieme 20 minút.
Čučoriedky umejeme, necháme odkvapkať a zatiaľ si zmiešame tvaroh s vajíčkami a pudingovým práškom. Pridajte aj čučoriedky. Natrieme na prepečený korpus.
Znížte teplotu v peci na 160 ° C a koláč znovu vložte do rúry a pečte po dobu 40 minút.
Ak sa dostane príliš tmavý, práškový cukor pomáha – ale vlastne je čučoriedková vrstva veľmi pekná puding žltej a chutnej.
Zmes čokolády, vanilkového pudingu a čučoriedok je jednoducho božská!
prajeme vám dobrú chuť! :-)