plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čučoriedkový koláč s tvarohom a čokoládou: Je tak fantastický, že odporúčam robiť dva plechy naraz – zvládne ho aj manžel!

Potrebujeme:

Na čokoládovú piškótu:

  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 30 g kakaového prášku bez cukru
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 150 g hl. múky
  • 1 lyžička prášku do pečivaNa čučoriedkovú vrstvu
  • 300 gramov čerstvých čučoriedok
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g kr. cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu

Postup:

V hrnci rozpustite maslo, pridajte cukor, kakaový prášok, smotanu a nechajte zmes krátko povariť.  Nenastavujte príliš vysokú teplotu a často miešajte.

Nechajte zmes vychladnúť a potom primiešajte vajíčka, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte a až potom vezmite šľahač a vyšľahajte zmes do hladkého cesta. 

Predhrejte rúru na 190 ° C a čokoládu pečieme 20 minút.

Čučoriedky umejeme, necháme odkvapkať a zatiaľ si zmiešame tvaroh s vajíčkami a pudingovým práškom. Pridajte aj čučoriedky. Natrieme na prepečený korpus.

Znížte teplotu v peci na 160 ° C a koláč znovu vložte do rúry a pečte po dobu 40 minút. 
Ak sa dostane príliš tmavý, práškový cukor pomáha – ale vlastne je čučoriedková vrstva veľmi pekná puding žltej a chutnej.

Zmes čokolády, vanilkového pudingu a čučoriedok je jednoducho božská!

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes