Hrnčekový čučoriedkový koláč s mrveničkou: Jednoduchý a rýchly RECEPT na úžasný dezert!

Vynikajúci koláčik s čučoriedkami a jednoduchou prípravou.

Ak máte doma aj iné drobné ovocie, neváhajte ho vyskúšať.

 

 

Koláčik je naozaj veľmi, veľmi jednoduchý a zvládne ho upiecť aj začiatočník.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nám doma veľmi chutí aj malinami a ríbezľami.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 1/2 hrnčeka polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

1/2 hrnčeka kryštálový cukor

2 ks vajce

1/4 hrnčeka olej

1 hrnček vlažná voda

Ovocie:

Čerstvé alebo mrazené čučoriedky

Ríbezle

Maliny

Na mrveničku:

1/2 hrnčeka polohrubá múka

25 dkg Hera

podľa chuti práškový cukor

Postup:

Mrvenička:

Ako prvé si pripravíme mrveničku.

 

 

Do misky si dáme heru, múkou a práškový cukor.

Všetky prísady rukou spracujeme na mrveničku.

Pripravíme si cesto:

Všetky suroviny si pripravíme.

Vajcia vymiešame s cukrom.

 

 

Pridáme tekuté prísady – olej a vlažnú vodu.

Dobre premiešame.

Teraz pridáme sypké prísady.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Navrstvíme ho na plech vymastený a vysypaný múkou.

Prípadne vyslatný papierom na pečenie.

 

 

Cesto husto posypeme čučoriedkami, alebo iným drobným ovocím.

Pečieme 20-25 minút na 180 ° C.

Je dobré riadiť sa podľa skúseností s rúrou, keďže každá pečie inak, uvedený čas je len orientačný.

 

 

Mrveničkou posypeme koláč 10 minút pred koncom pečenia.

Nakoniec môžeme ešte poprášiť cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay