Všetci hľadajú tento recept: ČUČORIEDKOVÝ koláč, ktorý sa topí v ústach – všetko stačí len zamiešať!

Vynikajúci recept na krehučkú a fantasticky chutnú bublaninu z hrnčeka, s cestom z kyslej smotany.

Je vynikajúca.

 

 

Toto cesto používam aj na vynikajúce čučoriedkové muffiny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky (použili sme hrnček s objemom 250 ml)

3/4 hrnčeka práškového cukru

½ hrnčeka oleja

½  hrnčeka kyslej smotany

2 vajcia

1 ČL vanilkovej arómy

kôra z 1 citróna

½ balenia kypriaceho prášku

Ďalej:

250 g čučoriedok

Prípadne iné ovocie podľa chuti

Postup:

Formu na pečenie s priemerom 27 cm vymastíme a vysypeme múkou.

 

 

V miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.

V inej mise vyšľaháme do nadýchanej peny celé vajcia spolu s práškovým cukrom.

 

 

Potom do zmesi prilejeme olej.

Pridáme kyslú smotanu, vanilku a kôru z citróna.

Dôkladne premiešame.

 

 

Postupne prisypávame múku s kypriacim práškom.

Len zľahka premiešame.

 

 

Snažíme sa zmes nepremiešať, aby nebol koláč tuhý.

Ak je zmes príliš hustá, pridáme trochu vody alebo mlieka, aby sme docielili lávovitú konzistenciu.

Zmes by mala stekať z varechy ako láva.

 

 

Zmes nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli olejom a vysypali hrubou múkou alebo strúhankou.

Na povrch naukladáme umyté a osušené čučoriedky.

Prípadne ich môžeme pridať rovno do cesta, je to na vás.

 

 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda a je pevné na dotyk.

Necháme vychladnúť.

 

 

Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels