plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čučoriedkový hrnčekový koláč so šľahačkou: Cesto samá bublinka – je tak fantastický, že odporúčam robiť 2 plechy naraz!

Fantasticky jemný a chutný šľahačkový koláčik s čučoriedkami. Svieži a úžasne jemný - ideálny na letné maškrtenie. To cesto je vynikajúce aj na iné koláče.

Fantasticky jemný a chutný koláčik s čučoriedkami. Svieži a úžasne jemný – ideálny na letné maškrtenie. To cesto je vynikajúce aj na iné koláče.

Potrebujeme:

1 šálka = 3,5 dl

2 šálky polohrubej múky

1 šálka vlažného mlieka

1 šálka práškového cukru

1 bal. prášok do pečiva

1/2 šálky olej

4 ks vajíčka

Čučoriedky (ideálne čerstvé ale môžu byť aj z kompótu)

štipka soli

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a znovu vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva striedavo s mliekom.

Z bielkov a vanilky vyšľaháme tuhý sneh, pridáme štipku soli a postupne vmiešavame do cesta.

Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech, posypeme čučoriedkami a dáme piecť pri 180 ° C na 20 minút.

Hotový koláč podávame so šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes