plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čučoriedková smršť – fantastický rýchly koláč, lepší ako zákusok z cukrárne: Takúto dobrotu z tvarohu a ovocia ste dávno nejedli!

Vynikajúci čučoriedkový koláčik, ktorý si zamiluje celá rodina.

Vynikajúci čučoriedkový koláčik, ktorý si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

Štvorcový tvar – 23 cm. (Možné je kolo 24 cm.)

1 stredné vajíčko

50 g kr. cukru

120 g maslo

200 g hladká múka

0,5 lyžičky prášok do pečiva

Štipka soli

10 g. sezamové semienka (1 polievková lyžica) + 10 g. strúhaný kokos (2 polievkové lyžice)
(alebo ďalších 20 gramov múky)

Krém:

600 g tvaroh (mám 9%)

3 stredné vajcia

100 g. kyslá smotana

140 g cukor (podľa chuti)
vanilka

Na vrch:

200 g. čučoriedky (alebo iné bobule)

1 polievková lyžica cukor (podľa chuti)

1 lyžička. kukuričný škrob

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vajce a dobre rozmiešame metličkou. Potom pridáme sezamové semienka a kokos, nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva a vypracujeme jednotné cesto.

Plech vyložíme papierom, ktorý sme si zľahka vymastili a na papier rukami navrstvíme cesto.

Na náplň si všetky prísady rozmixujeme na jednotný krém, ktorý natrieme na cesto.

Čučoriedky rozvaríme s cukrom a ku koncu – keď už je zmes dostatočne riedka zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme si rozmiešame v troche vody.

Čučoriedkovú zmes nanesieme na tvarohovú vrstvu.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes