plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čučoriedková bublanina ako pavučinka: BLESKOVÝ recept z hrnčeka na najlepší koláčik!

Keď vidím na letáku čučoriedky v akcii, vždy si spomenie na tento vynikajúci koláčik.

 

 

Je úplne jendoduchý, rýchly a naozaj fantasticky chutný.

Do cesta nejde olej ani maslo a predsa je neskutočne jemné a nadýchané.

Tajomstvo sa ukrýva v obyčajnej smotane na šľahanie.

 

 

Navyše, na odmeranie surovín vám stačí obyčajný hrnček.

Okrem čučoriedok môžete pridať aj iné ovocie podľa chuti – vynikajúce sú napríklad jahody alebo maliny.

Koláč je výborný aj s kúskami čokolády.

Potrebujeme:

250 ml smotana na šľahanie

2 hrnčeky kryštálový cukor

3 hrnčeky polohrubá múka

4 ks vajce

1 bal. prášok do pečiva

čučoriedky

na posyp:

Práškový cukor

Voliteľné:

Maliny

Černice

Jahody

Kúsky čokolády

Postup:

Treba len 5 základných surovín na cesto a môžeme sa pustiť do prípravy.

 

 

Pripravíme si plech o rozmere 30 x 40 cm.

Vymažeme ho tukom a poriadne vysypeme múkou.

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

Na meranie použijeme hrnček s objemom 250 ml.

 

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny.

Potom pridáme smotanu na šľahanie.

Dobre vyšľaháme.

Nakoniec pridáme zmiešanú preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Opatrne, už len ručne premiešame a vylejeme na plech.

Na cesto poukladáme ovocie.

Teraz už dáme piecť.

Pečieme cca 15 – 20 minút, záleží na rúre, preto sledujeme.

 

Upečený koláč vyberieme a poprášime práškovým cukrom.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes