Keď vidím na letáku čučoriedky v akcii, vždy si spomenie na tento vynikajúci koláčik.
Je úplne jendoduchý, rýchly a naozaj fantasticky chutný.
Do cesta nejde olej ani maslo a predsa je neskutočne jemné a nadýchané.
Tajomstvo sa ukrýva v obyčajnej smotane na šľahanie.
Navyše, na odmeranie surovín vám stačí obyčajný hrnček.
Okrem čučoriedok môžete pridať aj iné ovocie podľa chuti – vynikajúce sú napríklad jahody alebo maliny.
Koláč je výborný aj s kúskami čokolády.
Potrebujeme:
250 ml smotana na šľahanie
2 hrnčeky kryštálový cukor
3 hrnčeky polohrubá múka
4 ks vajce
1 bal. prášok do pečiva
čučoriedky
na posyp:
Práškový cukor
Voliteľné:
Maliny
Černice
Jahody
Kúsky čokolády
Postup:
Treba len 5 základných surovín na cesto a môžeme sa pustiť do prípravy.
Pripravíme si plech o rozmere 30 x 40 cm.
Vymažeme ho tukom a poriadne vysypeme múkou.
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Na meranie použijeme hrnček s objemom 250 ml.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny.
Potom pridáme smotanu na šľahanie.
Dobre vyšľaháme.
Nakoniec pridáme zmiešanú preosiatu múku s práškom do pečiva.
Opatrne, už len ručne premiešame a vylejeme na plech.
Na cesto poukladáme ovocie.
Teraz už dáme piecť.
Pečieme cca 15 – 20 minút, záleží na rúre, preto sledujeme.
Upečený koláč vyberieme a poprášime práškovým cukrom.