plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokorezy pre začiatočníkov: Manžel raz ochutnal a odvtedy musíme robiť každý týždeň – vynikajúci, rýchly zákusok!

Výborný recept na čokoládový zákusok, ktorý je naozaj úplne jednoduchý a zvládne ho každý. Ochutnajte, určite zachutí aj vám.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

100 g cukru krupica

80 g hladkej múky

20-30 g kakaa

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

200 g masla

100 g horkej čokolády

1 čokoládový puding

1 bal. vanilkový cukor

300 ml plnotučného mlieka

4 lyžice práškového cukru

Postup:

Pudingový prášok rozmiešame v studenom mlieku a uvaríme. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Hrniec s pudingom dáme do studenej vodného kúpeľa a miešame, kým puding nevychladne.

Plech vyložíme papierom na pečenie a jemne potrieme olejom. Múku premiešame s kakaom a kypriacim práškom.

Celé vajcia s cukrom dobre vyšľaháme a potom zašľaháme múčnu zmes. Cesto vylejeme na plech a urovnáme. (Do cesta môžete vmiešať aj hrozienka naložené v rume, alebo kúsky čokolády).

Plech vložíme do predhriatej rúry na 200 ° C a pečieme asi 8 – 10 minút (podľa rúry). Upečený plát aj s papierom stiahneme z plechu a necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrami a po častiach zašľaháme uvarený puding. Upečený plát obrátime, stiahneme papier a nakrájame na 3 rovnaké diely.

Každý diel potrieme vrstvou krému, dáme na seba a zostávajúcim krémom potrieme povrch (do poslednej časti krému som primiešala aj pár kúskov rozpustenej čokolády). Povrch môžeme posypať  kokosom.

Pred krájaním rezy vychladíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes