ČOKOLÁDOVÝ ZÁZRAK: Perfektný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku – jednoduchý a rýchly!

Expresne rýchla piškóta s čokoládou a smotanovou polevou, ktorá má naozaj fantastickú chuť.

Určite skúste, pečie sa len 20 minút a máte výbornú pochúťku ku kávičke, na druhý deň je dokonca ešte chutnejšia.

Výborný recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Piškóta:

– 4 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– 10 dkg kr. cukru

– 20 dkg margarínu alebo masla

– 10 dkg čokolády na varenie

– 4 lyžice hladkej múky

– 1 prášok do pečiva

Krém:

– 0,5 l smotany na šľahanie

– 20 dkg čokolády na varenie

– 1 polievková lyžica kr. cukru

Ďalej:

– plech na pečenie 20 × 35 cm

Postup:

Piškóta:

Vyšľaháme žĺtky a cukor do peny.

Pridáme roztopený margarín a čokoládu.

Do zmesi preosejeme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Bielky vymiešame na sneh (ja pridávam aj štipku soli).

Nakoniec do cesta vmiešame aj sneh z bielkov.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie.

Pečieme pri 180 °C asi 20 minút, podľa rúry, pripravenosť cesta kontrolujeme špáradlom.

Príprava krému:

Sladkú smotanu, čokoládu a cukor zahrejeme na miernom ohni (pomalým miešaním), kým zmes nezovrie.

Upečenú sušienku na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a ešte teplú polejeme teplou smotanou.

Krém je pomerne riedky, ale nie je potrebné ho dlho miešať ani pridávať žiadne stužovače.

Po niekoľkých hodinách stuhne v chladničke.

Koláč najskôr ochlaďte pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky, aby dobre vychladla a krém stuhol…

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár