ČOKOLÁDOVÝ ZÁZRAK z cukety: Perfektný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku – jednoduchý a rýchly!

Vynikajúci a veľmi šťavnatý koláčik z cukety, ktorý viete pripraviť skutočne rýchlo a jednoducho.

 

 

Cuketu v ňom ani necítiť, ale spôsobí, že cesto je vďaka nej šťavnaté a veľmi vláčne.

Určite skúste tento fantastický a lahodný recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g cukety

180 g práškový cukor

2 vajcia

3 dcl oleja

250 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

2 lyžice kakaa

1 lyžička škorice

Voliteľné:

hrozienka

oriešky

kúsky čokolády

Čokoládová poleva (môžete použiť váš obľúbený recept na polevu):

Maslo

Kakao

Mlieko

Práškový cukor

Kúsky čokolády

Ďalej:

Džem – ideálne kyselkavý

Postup:

 

 

Cuketu ošúpeme.

Ak ide o staršiu zeleninu, ošúpeme a vyberieme semienka

Ak je to čerstvá, mladá cuketa, dôkladne umyjeme šupu a použijeme aj tú.

 

 

Nastrúhame ju celú najemno.

Teraz si v miske zmiešame všetky suché prísady:

preosiatu múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva, cukor a kakao.

 

 

Pridáme nastrúhanú cuketu, olej a vajíčka.

Dobre premiešame.

Teraz do zmesi môžeme pridať hrozienka (napučané vo vode), kúsky čokolády, prípadne nasekané oriešky.

 

 

Všetko dobre premiešame.

Preložíme na plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie.

Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu až 40 minút.

 

 

Po vychladnutí koláč potrieme džemom.

A polejeme čokoládou.

 

 

Polevu môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného receptu.

My sme pripraviti polevu z masla, kakaa, kúskov čokolády, práškového cukru, do toho kvapka mlieka a nad parou nechajte roztopiť.

 

 

Jednoduchú polevu ale pripravíte napríklad aj zo smotany na šľahanie, v ktorej rozpustíte čokoládu, je to len na vás.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn