Skvelý dezert ako stvorený na víkendové maškrtenie. Vyskúšajte vynikajúcu čokoládovú pochúťku z jogurtového cesta, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho! :-)

Potrebujeme:

1 vajce

3/4 šálky kryštálového cukru

170 g bieleho alebo vanilkového jogurtu (ideálne gréckeho tipu)

1 lyžičku vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

1/4 šálky oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 šálky uvarenej kávy – vychladnutej

1/2 šálky kakaa

1 šálku hladkej múky

1 lyžičku jedlej sódy

1/2 bal. Prášku do pečiva

Štipku soli

Poleva:

250 g čokolády

1 lyžičku vanilkového extraktu (prípadne môžeme použiť rum, alebo obľúbený likér)

3/4 šálky smotany na šľahanie 33%

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie. Začneme vajíčkom, cukrom, jogurtom, olejom a vanilkou. Postupne pridávame kávu, kakao a nakoniec aj múku so soľou, sódou a práškom do pečiva). Vymiešame hladké cesto. Cesto navrstvíme na plech (23×23) a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút (môžeme použiť test špáradlom).

Upečené cesto necháme vychladnúť vo forme – minimálne 30 minút predtým ako navrstvíme polevu.

V zahrejeme smotanu a tesne predtým ako zovrie pridáme čokoládu a miešame, kým sa celkom nerozpustí. Pridáme vanilkový extrakt, alebo rum či obľúbený likér. Polevu necháme približne 10 minút vychladnúť v miske a následne navrstvíme na vychladnuté cesto. Počkáme, kým poleva na povrchu stuhne a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: averiecooks

Témy:


Pridajte svoj komentár