plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLY čokoládový zákusok, ktorý zmizne do 5 minút: Nestihne ani poriadne stuhnúť, tak je vynikajúci!

Vynikajúci recept na čokoládový koláč, ktorý sa doslova topí v ústach.

Je úžasne chutný a prekvapí vás aký je v skutočnosti jednoduchý. Recept sme pre vás našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

Na cesto:

120 g masla

2 vajcia

8 lyžíc cukru

4 riadky čokolády

200 g mletých vlašských orechov

trochu strúhaného muškátového orecha

2 dl mlieka

8 lyžíc múky

1 vrecko prášku do pečiva

Na krém:

1/2 l mlieka

1 vrecko vanilkového pudingu

100 g práškový cukor

1 vrecko vanilkový cukor

130 g masla

100 g čokolády

2 lyžice oleja

2 vrecká šľahačky v prášku

Postup:

Cesto:

Vajcia, maslo a cukor rozšľahajte vo vhodnej miske.

Pridajte rozpustenú čokoládu, orechy, orechy a mlieko.

Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte do pripravenej zmesi.

Plech vyložte papierom na pečenie, nalejte prirpavené cesto a pečte vo vyhriatej rúre 30 minút pri 200 ° C.

Upečenú nechajte vychladnúť a prekrojte na polovicu aby ste získali dva rovnaké kúsky.

Krém:

Puding uvarte v pol litri mlieka podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.

Zvlášť vyšľahajte maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vmiešajte do vychladnutého pudingu.

Prvý kus cesta natrite pripraveným krémom.

Prikryte druhou časťou cesta.

Šľahačku si vyšľajte podľa návodu na obale.

Natrite na vrstch dezertu do tvaru polkruhu.

Pripravený dezert vložte na pár minút do mrazničky, aby dobre stuhol.

Prípadne dajte na pár hodín do chladničky.

Nakoniec si roztopíme čokoládu s olejom a prelejme cez vrch dezertu

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes