Bombastický zákusok pre milovníkov čokolády: Keď ho nakrájate na stôl, na ostatné dezerty sa hneď zabudne (RECEPT)!

Ak hľadáte fantastickú čokoládovú dobrotu ku kávičke, práve ste ju našli.

Zvládne ju aj začiatočník a čo je najlepšie, prípravou vás perfektne prevedie priložený video návod.

 

 

Úžasný recept sme našli na youtube kanáli LiViera dessert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Piškóta:

80 g hladkej múky

30 g kakaa

10 g kypriaceho prášku

3 vajcia izbovej teploty

120 g kryštálového cukru

50 ml mlieka

50 ml slnečnicového oleja

forma na pečenie:

22 x 22 cm

Krém:

250 ml 33 % smotany na šľahanie

150 g syra Mascarpone

4 lyžice práškového cukru

1 kopcovitá lyžica kakaa

Poleva:

150 ml mlieka

40 g kakaa

50 g cukru

20 g masla

30 g horkej čokolády

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Postupne zašľaháme žĺtky.

Pridáme aj mlieko a olej.

Nakoniec ručne vmiešame preosiatu múku spolu s kakaom a práškom do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 170°C  30 minút.

 

 

Medzitým si pripravíme krém:

V miske zmiešame mascarpone, cukor a smotanu na šľahanie – spolu vyšľaháme.

Pridáme kakao a opäť prešľaháme.

 

 

Poleva:

V hrnci si zahrejeme mlieko, pridáme cukor a kakao – rozmiešame.

Do horúcej zmesi vmiešame čokoládu a nakoniec aj maslo – vymiešame jednotnú polevu.

 

 

 

Nakoniec poskladáme tortu:

Upečený korpus odkrojíme dorovna – zrežeme vrch aj boky.

Vložíme späť do formy.

Korpus potrieme mliekom (50 ml), aby bol šťavnatý.

 

 

Na korpus nanesieme krém a nakoniec polevu.

Necháme stuhnúť.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay