Čokoládový pohár s mascarpone a banánmi: Má len jednu chybu, nikdy ho nieje dosť – chuť dokonalá!

Potrebujeme:

300 ml smotany na šľahanie

300 g mascarpone

0,5-1 balenie vanilkové cukre (podľa chuti)

50 g horkej čokolády (môže byť aj viac čokolády)

2 banány

(čokoládové hobliny)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pomarančovú kôru

Postup:

100 ml smotany privedieme k varu, pozvoľna v nej rozpustíme nalámanú čokoládu a necháme vychladnúť.

Druhú polovicu vyšľaháme na pevnú šľahačku.

Mascarpone podľa chuti osladíme, vymiešame s pomarančovou kôrou a zľahka do neho vmiešame šľahačku.

Krém rozdelíme na dve polovice. Do prvej polovice bieleho mascarponového krému vmiešame čokoládový krém. Na dno pohárov dáme plátky banánov. Biely krém rozdelíme do 4 pripravených pohárov a rozdelíme do 4 pripravených pohárov. Uložíme plátky banánov.

Ďalej nalejeme vychladnutý čokoládový krém a opäť bielykrém (môžete nazdobiť pomocou cukrárskenského špicu).

Dozdobíme banánmi.