Potrebujeme:
300 ml smotany na šľahanie
300 g mascarpone
0,5-1 balenie vanilkové cukre (podľa chuti)
50 g horkej čokolády (môže byť aj viac čokolády)
2 banány
(čokoládové hobliny)
Pomarančovú kôru
Postup:
100 ml smotany privedieme k varu, pozvoľna v nej rozpustíme nalámanú čokoládu a necháme vychladnúť.
Druhú polovicu vyšľaháme na pevnú šľahačku.
Mascarpone podľa chuti osladíme, vymiešame s pomarančovou kôrou a zľahka do neho vmiešame šľahačku.
Krém rozdelíme na dve polovice. Do prvej polovice bieleho mascarponového krému vmiešame čokoládový krém. Na dno pohárov dáme plátky banánov. Biely krém rozdelíme do 4 pripravených pohárov a rozdelíme do 4 pripravených pohárov. Uložíme plátky banánov.
Ďalej nalejeme vychladnutý čokoládový krém a opäť bielykrém (môžete nazdobiť pomocou cukrárskenského špicu).
Dozdobíme banánmi.