plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na NAJLEPŠÍ čokoládový perník so slivkovým lekvárom, jablkami a čokoládou: TOP koláčik sezóny!

Tu je recept na najlepší koláčik celej sezóny.

Ak by ste sa opýtali, aký je náš najobľúbenejší jesenný koláčik, bez rozmýšľania by som vám ukázala tento perník.

 

 

Obsahuje jabĺčka a domáci slivkocý lekvár, ktoré sú v našej rodine neodmysliteľnou súčasťou jesene.

Tento perník je krásne šťavnatý a skutočne nebesky chutný.

Recept, ktorý si budete strážiť.

Potrebujeme:

400 g polohrubá múka

 

 

200 g hnedý cukor kryštálový

100 ml olej

300 ml mlieko plnotučné

3 ks vajce

 

 

1 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 ČL škorica mletá

4 PL holandské kakao

4 ks šťavnaté jablká

Na koniec:

slivkový lekvár

250ml smotana na šľahanie

33% čokoláda na varenie

Postup:

Jablká očistíme od šupky a zbavíme jadrovníka.

 

 

Následne ich postrúhame na hrubom strúhadle.

V miske vymiešame vajíčka s cukrom do peny.

Postupne pridáme mlieko, olej, múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané jabĺčka.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Takto pripravené cesto vylejeme na veľký plech, ktorý vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na 40 minút.

 

 

Ešte na horúci perník rozotrieme slivkový lekvár.

Poleva:

Smotanu na šľahanie zohrejeme, vsypeme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť.

Pripravenou polevou polejeme celý perník.

 

 

Do cesta môžete pridať aj kúsky orieškov alebo sušených sliviek.

Htový perník môžeme ešte posypať kúskami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes