Perník ako pavučinka: Najlepší čokoládový koláč pod slnkom – robota na 5 minút a zaručene sa vydarí!

Výborný recept na perník, ktorý je zakaždým mäkučký a lahodný - naozaj ako pavučinka. Recept mám od pani Jarky Z. a hoci nezvyknem piecť perníky, tento je naozaj dokonalý - jemný, lahodný a pritom úžasne jednoduchý. Zvládne ho aj dieťa.

Výborný recept na perník, ktorý je zakaždým mäkučký a lahodný – naozaj ako pavučinka. Recept mám od pani Jarky Z. a hoci nezvyknem piecť perníky, tento je naozaj dokonalý – jemný, lahodný a pritom úžasne jednoduchý. Zvládne ho aj dieťa.

Potrebujeme:

1 dcl oleja

40 dkg múka hladká

30 dkg práškový cukor

1 a pol ČL sóda bikarbóna

1 PL kakao

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL škorica mletá

3 PL džem

0,5 litra mlieko

1 ks kypriaci prášok do perníka

2 ks vajcia

Na potretie:

Džem

Čokoláda + trochu oleja

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame (vyšľaháme), nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou a dáme upiecť, cca na 25-30 minút na 180 stupňov C.

Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou (rozpustila som čokoládu s trochou oleja). Necháme stuhnúť polevu a môžeme podávať. Perník je naozaj vynikajúci mäkučký a lahodný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)