plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový oblíž prst bez múky: Mal u nás obrovský úspech, cesto ľahké ako pierko a krém za minútku hotový!

Výborný zákusok bez múky. U nás doma mal veľký úspech, určite ho budeme robiť častejšie.

Potrebujem:

Cesto:

8 kusy vajíčok

6 polievkové lyžice kr. cukor

5 polievkové lyžice Kakao

1⁄2 balík prášok do pečiva

Ďalej:

Džem (voliteľné, moje vylepšenie)

1 bal. čokoládového pudingu bez varenia

300 ml mlieka

2 bal smotany na šľahanie

250 g kyslej smotany

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháne na sneh, na záver krátko prišľaháme žltka. Kakao s práškom do pečiva preosejeme a zľahka ručne primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po cca 20 minútach už treba kontrolovať.

Korpus natrieme džemom a pridáme puding (vmiešala doň aj trochu mascarpone, ktoré som mala doma). Šľahačku vyšľaháme a potom opatrne zmiešame so smotanou zmiešanou s cukrom. Natrieme na vrch – do bieleho krému je dobré vmiešať želatínový stužovač za studena, bude skvele držať tvar.

Najlepšie recepty na dnes