Výborný zákusok bez múky. U nás doma mal veľký úspech, určite ho budeme robiť častejšie.
Potrebujem:
Cesto:
8 kusy vajíčok
6 polievkové lyžice kr. cukor
5 polievkové lyžice Kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Ďalej:
Džem (voliteľné, moje vylepšenie)
1 bal. čokoládového pudingu bez varenia
300 ml mlieka
2 bal smotany na šľahanie
250 g kyslej smotany
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháne na sneh, na záver krátko prišľaháme žltka. Kakao s práškom do pečiva preosejeme a zľahka ručne primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po cca 20 minútach už treba kontrolovať.
Korpus natrieme džemom a pridáme puding (vmiešala doň aj trochu mascarpone, ktoré som mala doma). Šľahačku vyšľaháme a potom opatrne zmiešame so smotanou zmiešanou s cukrom. Natrieme na vrch – do bieleho krému je dobré vmiešať želatínový stužovač za studena, bude skvele držať tvar.