plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrársky recept na najlepší čokoládový krém UNIVERZÁL: Na zdobenie, plnenie, potieranie – za 10 minút mám viac ako 1 kilo krému!

Výborný recept na krém, ktorý môžete používať na množstvo spôsobov.

Hodí na sa naplnenie, potieranie, zdobenie, alebo ako základ nepečených dezertov a sladkých pohárov.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme (na 1050 kg krému):

1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

100 g kakaového prášku

500 ml mlieka

250 g horkej čokolády alebo 300 g mliečnej čokolády

Voliteľné:

Maslo

Štipku vanilkovej esencie

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Čokoládu na nalámeme alebo nakrájame na drobnejšie kúsky.

Do hrnca s hrubším dnom si nalejeme kondenzované mlieko.

Pridáme kakao.

Dôkladne rozmiešame, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.

Teraz pridáme kakao a opäť dôkladne rozmiešame.

Preložíme na plameň.

Varíme za stáleho miešania asi 5 minút.

Potom pridáme čokoládu a necháme na plameni, kým sa celkom nerozpustí a zmes nezhustne.

Nezabúdajte, že musíte stále miešať.

Krém preložíme do misky, v ktorej necháme vychladnúť prikryté fóliou.

Po vychladnutí je krém hustý a pomerne tuhý – perfektne drží ak ho použijete napríklad na zdobenie.

Ak chcete, aby bol krém nadýchanejší, poradíme vám jednoduchú vychytávku:

Pripravte si 250 g zmäknutého masla, ktoré si našľaháme s trochou práškového cukru.

Po lyžiciach pridávame do masla čokoládový krém a zakaždým dôkladne prešľaháme.

To je všetko, môžete si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes