Výborný recept na krém, ktorý môžete používať na množstvo spôsobov.
Hodí na sa naplnenie, potieranie, zdobenie, alebo ako základ nepečených dezertov a sladkých pohárov.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme (na 1050 kg krému):
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
100 g kakaového prášku
500 ml mlieka
250 g horkej čokolády alebo 300 g mliečnej čokolády
Voliteľné:
Maslo
Štipku vanilkovej esencie
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Čokoládu na nalámeme alebo nakrájame na drobnejšie kúsky.
Do hrnca s hrubším dnom si nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme kakao.
Dôkladne rozmiešame, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
Teraz pridáme kakao a opäť dôkladne rozmiešame.
Preložíme na plameň.
Varíme za stáleho miešania asi 5 minút.
Potom pridáme čokoládu a necháme na plameni, kým sa celkom nerozpustí a zmes nezhustne.
Nezabúdajte, že musíte stále miešať.
Krém preložíme do misky, v ktorej necháme vychladnúť prikryté fóliou.
Po vychladnutí je krém hustý a pomerne tuhý – perfektne drží ak ho použijete napríklad na zdobenie.
Ak chcete, aby bol krém nadýchanejší, poradíme vám jednoduchú vychytávku:
Pripravte si 250 g zmäknutého masla, ktoré si našľaháme s trochou práškového cukru.
Po lyžiciach pridávame do masla čokoládový krém a zakaždým dôkladne prešľaháme.
To je všetko, môžete si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: