plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na tento čokoládový KRÉM mám ešte z čias socializmu a je najlepší: Dávam ho do torty, koláčov aj na studené poháre!

Máte radi chuť čokolády? Potom je tento krém pre vás tým pravým.

Luxusný čokoládový krém pripravíte z pár prísad a má skutočne univerzálne využitie.

Krém používam na zdobenie, plnenie a aj sám o sebe, ako základ nepečených dezertov.

Odporúčam pripraviť z neho aj jednoduché sladké poháre – stačí nechať trochu šľahačky na ozdobu, pridať pár piškót a napríklad aj čerstvé ovocie. Je skutočne vynikajúci.

Recept u nás doma kraľuje už 45 rokov.

Potrebujeme:

3 bal. smotana na šľahanie

3 ks žĺtok

3-4 lyžice cukor

2 lyžice kakao

100 ml voda

7 dkg maslo

Postup:

Vajcia rozbijeme, v recepte použijeme len žĺtky, bielky odložíme do chladničky a použijeme do iných receptov.

Žĺtky s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do peny.

Zvlášť vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo.

Pridáme cukor, kakao a vodu.

Túto zmes miešame do zhustnutia.

Potom pridáme žĺtkovú penu, dobre premiešame.

Celú zmes necháme vychladnúť.

Šľahačky ušľaháme ako klasicky a nakoniec  po častiach vmiešame kakaovú hmotu.

Časť šľahačky si môžeme nechať na ozdobenie.

Dáme vychladiť do chladničky.

Používame na zdobenie, plnenie, alebo ako základ sladkých pohárov a studených nepečených dezertov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes