plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čokoládový koláčik s mascarpone „Štramák“: Stačí len zmiešať a zaliať polevou, zvládne ho aj začiatočník!

Koláčik je na prípravu úplne jednoduchý a pritom chutí a vyzerá výborne. Prikladáme aj video návod, na ktorom uvidíte, ako postupovať krok po kroku.

Koláčik je na prípravu úplne jednoduchý a pritom chutí a vyzerá výborne. Prikladáme aj video návod, na ktorom uvidíte, ako postupovať krok po kroku.

Potrebujeme (na plech s rozmermi 20×25 cm)

600 g hl. múky

5 vajec

250 g masla

350 g cukru krupica

100 g mascarpone

100 ml smotany na šľahanie (prípadne môže byť aj mlieko)

5 lyžíc kakaa

6 lyžičiek prášku do pečiva

300 g čokolády (100 g do cesta, zvyšok na polevu)

Postup:

Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielka ušľaháme so 4 lyžicami vody na tuhý sneh. Múku so žĺtkami, mascarpone a roztopeným maslom dáme do misky. Pridáme aj kakao, prášok do pečiva a všetko premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh a 100 g nesekanej čokolády. Všetko spolu prešľaháme.

Takto pripravené cesto navrstvíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút. Zvyšnú čokoládu rozpustíme a nalejme na upečené cesto. Potom na čokoládu nalejme bielu glazúru – môže ísť napríklad o smotanu či biely jogurt – pomocou vidličky urobíme vzor – viď video.

Najlepšie recepty na dnes